Call 0113 218 8111

As one of the world’s largest telematics companies, C Track needed to move offices to accommodate their continued growth. Having already worked for C Track in completing a successful design and fit out of their current office, the directors  did were happy to appoint Office Design to assess their preferred new office space and provide a feasibility study. The study was to ensure this was suitable in both size and flexibility for their expanding operation. The subsequent feasibility study provided several varying designs to illustrate how the space could be used in various ways depending on what the key criteria of the brief would ultimately be. The feasibility study also includes associated costs. The information included in this study was sufficient for the client to and ODAPS design team to rapidly arrive at a preferred office design scheme.

A key aspect of the clients brief from the outset was for light and colour to be incorporated into the office design. This was achieved by using glass office partitions and LED lights. In combination bright colours were introduced to the office partition manifestation, as well as seating fabrics and a feature walkway to the office carpet. The scope of works required the whole office space to be stripped out back to ‘bare-bones’ and fully refurbished. A new structured cabling system, LED lighting and full height frameless glass frontages were all fitted. As a progressive company, a key aspect of the design for C Track was to create a comfortable staffroom and break out area for their staff. This was to be similar to the office design and needed to modern and colourful, with flexible seating. The aim was to encourage the staff use the facilities and relax on their breaks. The specification of dining booths and poser bars with integrated data and power added flexibility to the space allowing it to be used as a touch down facility or informal meeting area. This allowed the space to achieve a greater degree of usability, be in use for more time and thus deliver a greater return for the investment.

The work was completed on time and on budget over a ten week programme. The client was delighted with the finished article, and their google review is below.  

See More  in our Google+ Gallery

Back to Case Studies